tiistai 30. syyskuuta 2014

light blue


Tässä nyt tosiaan yksi niistä sunnuntaisista asuluonnoksista, ihan oikeasti toteutettuna. Kaikki tämän asun osaset, laukkua ja kelloa lukuunottamatta, ovatkin itseasiassa kesän reissujen tuliaisia. Bleiseri ja farkut ovat Irlannista ja t-paita ja kengät Espanjasta. Voi miten pidänkään tuon bleiserin väristä! Pastellivärit on musta ihania ja piristäviä syksylläkin käytettäväksi ja ne ainakin erottuvat kaikkien niiden maanläheisten värien joukosta jotka alkavat syksyllä valtaamaan katukuvaa.

Tässä näkyy muuten myös nykyinen vähän lyhyempi tukka. Kyllästyin yhtenä päivänä niin tyystin niihin kuiviin ja hapsottaviin latvoihin joten tein sen mitä nimenomaan ei saisi tehdä; otin keittiösakset kauniiseen käteen ja napsaisin itse muutaman sentin pois (poikaystävä hieman auttoi takaa). Hyvä tuli vaikka itse sanonkin :D Yleensä käyn kyllä kampaajalla jos haluan tukkaani leikeltävän mutta nyt tuntui jotenkin etten jaksa enää sekuntiakaan sitä kuivaa vanhaa reuhkaa. Eipä tämä nytkään täydellinen ole mutta ainakin huomattavasti parempi kuin se vanha.
_________________________________________

bleiseri - vero moda
t-paita - bershka
farkut - forever 21
ballerinat - blanco
laukku - o.i.s
kello - new look


sunnuntai 28. syyskuuta 2014

outfit inspiration for fall


Heippa ja hauskaa sunnuntaita! Ajattelin koota tähän muutaman asuluonnoksen joita olen viime päivinä raapustellut. Syksy tuntuu monella olevan se mieluisin vuodenaika pukeutumisen suhteen ja niin se taitaa olla mekäläiselläkin, ainakin päässä vilisevien asuideoiden määrästä päätellen :D


Mua on jo jonkin aikaa kiehtonut ajatus keveästä maksihameesta yhdistettynä vähän syksyisempiin elementteihin. Tällaisia samankaltaisia kokonaisuuksia olen ihastellut muiden päällä ja mietinkin nyt että sopisiko kyseinen tyyli myös meikäläiselle.



Yritän aina keksiä uusia tapoja yhdistää printtejä ja tässä on ainakin yksi jota haluaisin ehdottomasti kokeilla; ruutu ja leokuosi. Tähän sain idean lempibloggaajaltani, Pink Peonies-blogin Rachelilta ja erityisesti tästä asusta. Tykkään! Tähän asuun löytyisi ainekset myös omasta vaatekaapista joten menee ehdottomasti kokeiluun.



Espanjan matkalta tarttui mukaan eräs printti -t-paita ja tässä vähän ideaa siitä miten ajattelin sen yhdistää. Tästä tulossa asukuvia piakkoin!




torstai 25. syyskuuta 2014

from sketch to outfit



Mulla on joskus tapana piirtää nopeahkoja luonnoksia asuista joihin olen saanut jostain idean ja jotka haluaisin toteuttaa myös käytännössä. Tällä kertaa suunnitelma ja toteutus olivatkin melko samanlaisia. Joskus nimittäin käy niin että jokin yhdistelmä on sananmukaisesti kiva paperilla mutta konkreettisesti päälle puettuna ei näytäkkään enää niin hyvältä. Tästä asusta pidin kuitenkin paljon myös oikeasti toteutettuna. Ruutua, raitaa ja jotain sinistä, siinä melkoisen toimiva resepti mun makuun.
___________________________________________

lippis - prisma
takki - h&m
huivi - new yorker
mekko - seppälä
laukku - zara
kengät - h&m
kello - yves camani


maanantai 22. syyskuuta 2014

hearts


Tässä onkin edustettuna taas kaksi Espanjan tuliaista, sydänhuivi Shanasta ja kengät Primarkista. Ostin tuon huivin sitä enempää sovittelematta ja vasta kotona huomasin että se onkin tuubimallinen mutta eipä se oikeastaan haittaa. Tuo sydänkuvio on niin ihana! Kengät ostin lähinnä työkäyttöön mutta luulenpa että aion tepastella niillä ihan muutenkin, sen verran pehmeät ja mukavat ovat jalassa.

Syksykin taisi nyt sitten ihan virallisesti alkaa, ainakin säiden puolesta. Sateenvarjo ois ainakin ollut aika asiaa työmatkalla tänään mutta eipä sitä tietenkään ikinä ole mukana silloin kun sitä tarvitsisi. Mietin jo että ottaako bussikuski mua enää kyytiin kun olin parisataa metriä käveltyäni jo kuin uitettu koira. Kotiin kuitenkin pääsin ja loppuillan aionkin olla sisällä tekemättä yhtään mitään. Noh, tai ehkä korkeintaan katsoa Netflixiä ja juoda kupposen teetä ;)
________________________________________

huivi - shana
takki - h&m
neule - seppälä
housut - gina tricot
laukku - o.i.s
kengät - primark
kello - yves camani



sunnuntai 21. syyskuuta 2014

birthday card // copic pens


Oltiin eilen 50-vuotissyntymäpäivillä ja mun tehtävä oli piirtää kortti synttärisankarille. Ajoitus oli sen puolesta hyvä että pääsin testaamaan tällä viikolla ostamiani Copic Ciao-huopakyniä. Törmäsin näihin kerran ollessani täydentämässä värikynävarastoani ja kiinnostukseni heräsi näitä houkuttelevan näköisiä tusseja kohtaan. Kyseessä on siis ammattilaistason huopakynät jotka on tarkoitettu lähinnä mangan piirtämiseen ja muuhun kuvittamiseen. Mä en mangasta niin välitä mutta ajattelin että nämä olisivat hyviä juuri korttien tekemiseen ja muuhunkin hieman "kevyempään" piirtämiseen. Näiden kanssa kannattaa ostaa myös tussipiirtämiseen tarkoitettua paperia sillä tavallinen paperi imee väriä liikaa aiheuttaen värin leviämisen ja sen että väri tulee paperista läpi. Oikeanlaisella paperilla kynät ovat kuitenkin loistavia ja itse ihastuin näihin myös sen verran että pakkohan näitä on käydä hakemassa lisää. Ostin nimittäin aluksi ihan vain muutaman testatakseni niitä ensin, nämä kynät kun eivät ole ihan halvimmasta päästä mutta nyt täytyy kyllä todeta että ovat ne todellakin hintansa arvoisia. Lisäksi kyniin on olemassa täyttömahdollisuus joka lisää kynien käyttöikää huomattavasti.




perjantai 19. syyskuuta 2014

spain outfit: ocean blue


Ostin tuon sinisen "liehupaidan" silloin kun Suomessa oli ne pahimmat helteet koska ajattelin että se olisi sopivan ilmava mutta kuitenkin tarpeeksi peittävä myös töissä käytettäväksi. Paita pääsi tietenkin mukaan myös Espanjaan, siitä kun tuli nopeasti yksi suosikeistani hellevaatteiden joukossa.
 ____________________________________

 paita - bikbok
shortsit - gina tricot
sandaalit - new yorker
kello - yves camani
laukku - seppälä



keskiviikko 17. syyskuuta 2014

leo spots & red stripes


Ennen Espanjan matkaa ajattelin että kenkiä en sieltä ainakaan osta. Noh, loppupeleissä kiikutin sieltä kotiin kolmet. Puolustuksekseni sanottakaan että jokainen pari oli sellainen joita olen etsinyt jo pidempään, mm. leokorkkarit on olleet meikäläisellä hakusessa jo jonkin aikaa. Primarkista löytyikin täydelliset 12 eurolla (!) ja tässäpä ne siis edustettuina. Näihin ei muuten edes tarvinnut laittaa nilkkaremmiä, tuntuvat nimittäin pysyvän hyvin jalassa ilmankin. Mulla olis ainakin miljoona asua mielessä johon haluaisin nämä yhdistää. Ekana tuli mieleen valkoinen kauluspaita ja nämä samat boyfriend-farkut mutta se tuntui vähän liian turvalliselta ja ilmiselvältä joten päätinkin tällä kertaa yhdistää leotassut raitaneuleen kanssa. Tässä asussa viihdyinkin paremmin kuin hyvin!
_________________________________________

neule - h&m
farkut - only
kengät - primark
laukku - lindex
kello - yves camani



tiistai 16. syyskuuta 2014

spain outfit: dragonflies


Espanjassa pyrkimykseni oli pitää asut niin simppeleinä kuin mahdollista jotta asiaankuuluva tutkimusmatkailu ja muu liikkuminen olisi mahdollisimman helppoa. Näissä kuvissa esiintyvät Pull&Bearin lempparishortsini olivat ainakin kovassa käytössä, ne ovat niin mahdottoman mukavat päällä. Yläosana toimi tässä Primarkista samalla reissulla ostettu sudenkorentotoppi joka olikin Espanjan kuumille kaduille juuri sopivan vilpoisa. Tuon hatun ostin paikallisesta ruokakaupasta parilla eurolla, en viitsinyt ottaa kotoa hattua mukaan koska kaikki olisivat vieneet matkalaukusta niin paljon tilaa mutta tämä suojasi paahteelta ihan yhtä hyvin. En ottanut hattua matkan jälkeen edes mukaan Suomeen koska täällä ei olisi ollut sille edes tarvetta ja koska hattu oli niin edullinen, ei sen jättäminen haitannut senkään puolesta. Sen verran täytyy vielä sanoa että Espanja on kyllä oikea asukuvaajan paratiisi. Kauniita kuvauslokaatioita olisi ollut vaikka millä mitalla ja vielä ihan kivenheiton päässä kämpältä. Sitä tulee hieman kyllä ikävä, varsinkin kun Suomessa alkaa taas kohta ne iki-ihanat loskakelit jolloin ei paljoa huvittaisi nenänsä ulos laittaa saatikka mennä kuvaamaan asuja. Pakko kai siis alkaa suunnittelemaan jo seuraavaa reissua ;D
___________________________________________

paita - primark
shortsit - pull&bear
sandaalit - new yorker
kello - yves camani
aurinkolasit - h&m




maanantai 15. syyskuuta 2014

plaid for walking


Mulla ei itseasiassa ollut kauhean suuria odotuksia näiden kenkien suhteen kun tilasin ne Nellyltä, tykästyin vaan tuohon ruutukuosiin niin että ajattelin tilata ne kokeiluun. Saatuani ne jalkaani totesin kuitenkin että nehän taisivatkin tulla jäädäkseen. Ihanat! Ainoa miinuspuoli oli se että ne eivät ensin tahtoneet pysyä kantapäästä paikoillaan vaan lähtivät lipsumaan mutta se korjaantui nopeasti kun niihin ompeli nilkkaremmin. Näissä kuvissa se on tosin piilossa housunlahkeiden alla. Olen itseasiassa tehnyt saman kikan jo aika monille avokkailleni, ne kun lähtevät lipsumaan kantapäistä niin helposti mutta onneksi nilkkaremmin "asentaminen" ei muutamaa minuuttia kauempaa vie ja sen jälkeen kengät pysyvät kiltisti paikoillaan.

Näitä kuvia katsoessa ei kyllä yhtään näytä siltä että olisin ollut Espanjan auringossa viikon, niin kalkkilaivan kapteenilta näytän vieläkin :D Mä en tosin ole mitenkään kauhean innokas auringonottaja ja silloinkin kun olen auringossa, laitan korkean suojakertoimen sisältävää aurinkorasvaa kun pelkään aina että palan. Joten ei kai mikään ihmekkään etten ole tämän ruskeampi mutta eipä sillä mulle niin suurta väliä olekkaan.
____________________________________________

kengät - nelly.com
neule - seppälä
farkut - forever 21
laukku - premoda
kello - yves camani



sunnuntai 14. syyskuuta 2014

once in spain

Hola! Täällä kirjoittelee eräs viime yönä lomalta palannut bloggaaja, väsyneenä mutta onnellisena. Heti alkuun pahoittelut blogihiljaisuudesta, meillä oli Espanjan kämpällä kyllä nettiyhteys mutta aika vaatimaton sellainen, kuvien lataus esimerkiksi jumitti sen kokonaan joten päätin suosiolla pitää lomaa myös bloggaamisesta. Nyt kamera kuitenkin pursuilee kuvamateriaalia ja nettikin pelaa taas kun kotona ollaan joten eiköhän tässä päästä nopeasti taas entiseen rytmiin. Ajattelin aloittaa pienellä yleiskatsauksella siitä mitä kulunut viikko piti sisällään.


Viihdyttiin suurimman osan aikaa oman taloyhtiön uima-altaalla mutta koska sinisenä kimmeltävä meri oli aivan vieressä, oli tietysti käytävä aika ajoin ihastelemassa myös rantamaisemia.



Mulla oli parina aamuna melko aikainen herätys mutta tähän auringonnousuun ei ollut ollenkaan hassumpaa herätä.



Espanjan kukkaloistoa voisi ihastella loputtomiin.



Altaalla tuli vietettyä joka päivä ainakin parisen tuntia.



Olin varannut kaksi ratsastustuntia Fuengirolassa eräällä tallilla ja olikin hauska päästä testaamaan sikäläistä hevosrotua, PRE-hevosta (eli toiselta nimeltään andalusialainen). Tässä kuvassa toisen päivän ratsuni, Torera. Opetus tapahtui englanninkielisen tulkin välityksellä.



Käytiin tutustumassa myös Benalmadenan Sea Lifeen. Tämä mustekala taisi olla ainakin oma suosikkini.



Mitä olisikaan loma ilman hyvää ruokaa? Käytiin keskiviikkona Malagassa shoppailemassa Larios Centrossa ja syötiin siellä Block House-nimisessä ravintolassa. Voin suositella!



Delfiineitä ja pingviinejä käytiin ihastelemassa Selwo Marina Delfinariumissa Benalmadenassa.



Samasta paikasta löysin myös kaverin! ;)



Kaiken kaikkiaan loma oli erittäin onnistunut. Upeita maisemia, hyvää seuraa, hauskaa tekemistä ja tietenkin lämpöä ja aurinkoa. Kyllä tällä taas jaksaa pitkälle syksyyn!